Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality > Vaření s Podravkou

Vaření s Podravkou



Datum konání:
24.10.2019

Jak se na naší škole už pomalu stává tradicí, opět se na jeden den stal šéfem naší školní kuchyně pan Zbyněk Diatka, který je šéfkuchařem firmy Podravka-Lagris. Vaření s panem Diatkou je pro nás vždy obohacující, naučí nás nové receptury a taky přidá pár historek ze světa gastronomie. Žákům i dětem v MŠ pečlivě a podrobně popíše připravené menu.

 O pokrmech, které spolu s našimi kuchařkami připravil, rozhodovali školáci.

Vybrali si polévku - smetanový dýňový krém s dýňovými semínky, dále kokosovou rýži s jahodami, luštěninový salát s mozzarellou a medvědím česnekem a jako dezert špaldové řezy s kousky ovoce.

Po telefonické domluvě s panem kuchařem, který podotkl, že v tomto menu chybí hlavní chod, jsme zařadili na místo kokosové rýže s jahodami jako hlavní jídlo kuře ze středomoří s rýží basmati.

Fotogalerie

Recept ke stažení